Usatîi: Șor nu minte când spune că l-a finanțat pe Dodon, eu îi aduc aminte că este vorba despre anii 2013-2014

Ilan Șor nu minte ca l-a finanțat pe Igor Dodon – spune liderul Partidului Nostru, care susține că are dovezi în acest sens. Renato Usatîi a postat pe pagina sa de facebook mai multe documente care ar demonstra că Șor i-a achitat călătoriile lui Dodon la Moscova. Președinția neagă informațiile, iar purtătorul de cuvânt al partidului Șor nu le-a comentat, transmite stiridinmoldova cu referire la protv.md.

Renato USATÎI, LIDERUL PARTIDULUI NOSTRU: „Șor nu minte că l-a finantat pe Dodon. Dacă Șor, întâmplător nu le are, eu îi aduc aminte, este vorba despre anii 2013-2014. Eu am în mâini mai multe facturi pentru achitarea zborurilor din Chișinău, la Moscova. Iata cum arată. Confirmare de către Ilan Șor.”

Declarația ex-primarului de Bălți, Renato Usatîi, a fost făcută într-un live pe Facebook. Ulterior, acesta a publicat pe pagina sa mai multe facturi care ar confirma că șeful statului a zburat de mai multe ori pe banii lui Șor, condamnat la șapte ani și jumătate de inchisoare în dosarul BEM.

Se întâmplă la câteva zile, după ce Șor a anunțat că l-a plimbat pe Dodon cu avioanele sale personale, că i-a dat bani pentru două campanii electorale și că i-a dus mai multe genți pline cu… ceva, fără să spună cu ce anume. Usatîi susține că și el i-a dat bani lui Igor Dodon, dar nu a menționat pentru ce.

Renato USATÎI, LIDERUL PARTIDULUI NOSTRU: „În 2013, când Dodon luat bani de la mine pentru politică, el lua în același timp și de la Șor, dar imi jura că nimeni nu-i da, că doar eu îl ajut.”

În mesajul său, Renato Usatîi nu spune nici de unde a făcut rost de aceste facturi. Presedinția a negat acuzațiile, menționând că ele trebuie tratate exclusiv în context electoral.

Igor Dodon nu candidează la alegerile parlamentare, dar a anunțat că va susține Partidul Socialiștilor. În 2014, fostul primar de Bălți a fugit din Moldova. El este acuzat că ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbuntov, lucru negat de Usatîi.