Ministrul Ulianovschi, a efectuat o vizită de lucru în SUA

În cadrul vizitei de lucru în SUA, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu reprezentanții celor mai importante organizații evreiești din Washington D.C. Evenimentul a fost organizat de Coaliția națională pentru susținerea evreilor din Eurasia (NCSEJ) și a întrunit participanți din cadrul organizațiilor neguvernamentale B’nai B’rith International, Organizația Mondială pentru Restituirea Proprietăților aparținând Evreilor, Comitetului Evreiesc American (AJC) și Liga Anti-Defăimare (ADL).

Participanții la reuniune au apreciat progresele remarcabile înregistrate de Guvernul Republicii Moldova din ultimii trei ani, fiind subliniate eforturile de comemorare a Holocaustului, prezervarea monumentelor istorice evreieşti, edificarea Muzeului de istorie a evreilor, reabilitarea Cimitirului evreiesc din mun. Chişinău şi mai recent, adoptarea definiţiei de lucru a anti-semitismului.

Reprezentanții organizații evreiești din SUA au comunicat sprijinul pentru asigurarea continuității inițiativelor lansate de Guvernul Republicii Moldova atât la nivel național, cât și internațional. Totodată, a fost comunicat angajamentul deplin de a promova cauza Republicii Moldova în raport cu autoritățile SUA, cu accent special asupra importanței susținerii eforturilor de dezvoltare al țării noastre după modelul occidental.

Ministrul Tudor Ulianovschi a efectuat o vizită de lucru în SUA în perioada 5 – 8 februarie curent. Agenda de lucru a șefului diplomației moldovenești, pe lângă participarea la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS, a inclus o serie de întrevederi pe filiera bilaterală cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Consiliul Naţional de Securitate şi Congresul SUA.