Top cinci deputați cu cele mai multe proiecte propuse în 2018

Cinci dintre deputații din Moldova au cele mai multe proiecte propuse în Parlament.

Locul 5

Vasile Bolea, PSRM, a semnat 26 proiecte. 20 se examinează, 3 au fost respinse și un proiect l-a retras. Conform Rise Moldova, Bolea ar fi beneficiat de jumătate de milion de lei din Federația Rusă printr-un offshore din Bahamas. O parte din banii aceștia au ajuns în punguța PSRM.

Locul 4

Andrian Candu, PDM, a semnat 31 de proiecte, dintre care 14 au fost adoptate, 9 sunt la etapa de adoptare și 8 sunt examinate. Președintele Parlamentului este finul de cununie al președintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Locul 3

Igor Vremea, PDM, semnatar al 32 de proiecte. 8 adoptate, 20 se adoptă, 3 se examinează și 1 proiect a fost retras. Deputatul a fost președintele Comisei parlamentare de anchetă ce a investigat ”circumstanțele de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației ”Open Dialog”.

Locul 2

Raisa Apolschii, PDM, semnatară a 41 de proiecte. 5 au fost adoptate, 31 se adoptă și 5 se examinează. În decembrie anul acesta, Parlamentul a numit-o pe deputată în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Mai mult, Apolschii este nașa de cununie a lui Vlad Plahotniuc.

Locul 1

Sergiu Sîrbu, PDM, a propus Parlamentului 55 de proiecte. 15 au fost adoptate, 29 sunt la etapa de adoptare și 11 sunt la etapa de examinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *