Tragic! Explozia mortală din Capitală

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă să activeze în regim de alertă pentru a lichida consecințele deflagrației.

La fața locului sunt antrenate echipe de pompieri, salvatori din cadrul detașamentelor căutare salvare, psihologi și specialiști în construcție.
Potrivit ultimelor date oficiale IGSU în comun cu specialiști din cadrul Inspectoratului în construcții au finalizat lucrările de stabilizare și fortificare a apartamentelor avariate din scara blocului 6 de la etajele 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 și 13.

IGSU urmează să continue lucrările pe parcursul serii de 7 octombrie. Echipele de intervenție vor efectua lucrări de deblocare a plitelor de beton pentru a preveni pericolul de prăbușirea a construcțiilor avariate.

Potrivit Inspectoratului, la fața locului sunt antrenate 11 unități de tehnică specială. Pe bulevardul Moscovei 11/5 din Capitală funcționează celula de criză.

Amintim că, potrivit datelor oficiale, la spital au mai rămas două persoane, dintre care un pompier, iar 20 de oameni au fost cazați, cu alimentație, la spitalul Sf. Treime. Potrivit datelor preliminare în urma exploziei au decedat 3 persoane.

Salvatorii sunt îngrijorați că sub dărâmături mai pot fi cadavre, însă operațiunea de salvare se efectuează pentru a evita riscul de prăbușire.

Lasă un răspuns