Salvatorii din R. Moldova participă în exerciţiul internaţional de teren SRBIJA 2018

Salvatorii din Republica Moldova participă în perioada 7 -12 octombrie 2018 în cadrul exerciţiului internaţional de teren SRBIJA 2018 care se desfăşoară în Serbia.

Operaţiunile internaţionale sunt axate pe tematica lichidării consecinţelor situaţiilor excepţionale cauzate de accidentele industriale.

Potrivit IGSU, 28 de angajaţi cu cinci unităţi de tehnică vor ajunge la locul desfăşurării exerciţiului şi se vor disloca într-o tabără de câmp. Republica Moldova va participa cu echipe de căutare salvare, iar misiunea acestora este de a se antrena în operaţiuni de deblocare şi salvare a persoanelor sinistrate.

Exerciţiul SRBIJA 2018 este organizat de Centrul Euro – Atlantic de Reacţionare şi Coordonare în Situaţii Excepţionale în comun cu autorităţile Serbiei şi are drept scop exersarea procedurilor de asistenţă în situaţii excepţionale, coordonarea interacţiunii între echipele de acordarea a ajutorului, dar şi testarea mecanismului de tranzitare a echipamentului.

Echipa de salvatori din Republica Moldova salvatorii din R. Moldova îşi va testa capacităţile de intervenţie în timpul nopţii, întrucât unele aplicaţii se vor desfăşura la ore târzii.

Potrivit organizatorilor, Serbia va găzdui peste 2000 de participanţi din 40 de ţări. Republica Moldova a găzduit echipe din peste 30 de ţări la un exerciţiu similar din anul 2011.

Lasă un răspuns