Primăria îndeamnă locuitorii capitalei să denunțe cetăţenii, localurile şi unităţile comerciale care utilizează butelii de gaz

Primăria face apel către cetăţeni să fie prudenţi în folosirea instalaţiilor şi a buteliilor de gaz. De asemenea, autorităţile municipale îndeamnă chişinăuienii să sesizeze cazurile privind pericolele de explozii şi incendiu din partea consumatorilor casnici, dar şi din localurile de alimentaţie publică şi unităţile comerciale.
Persoanele care deţin asemenea informaţii sunt chemate să anunţe autorităţile municipale non-stop, prin intermediul Dispeceratului Central municipal, la numerele de telefon (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Dispeceratul va transmite informaţiile parvenite către preturile de sector, Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, alte subdiviziuni şi servicii de profil.
Iniţiativa privind conlucrarea cu cetăţenii în scopul evitării pericolelor de explozie vine din partea autorităţilor municipale, ca urmare exploziei care a avut loc sâmbătă, 6 octombrie 2018, într-un bloc locativ din bd. Moscova, care nu era conectat la reţeaua de gaze naturale. La faţa locului, a fost depistată o butelie de gaz, cu robinetul deschis, în apartamentul de la etajul 16 al blocului din bulevardul Moscovei 11.

În perioada următoare, preturile de sector şi gestionarii fondului locativ vor verifica blocurile de locuinţe în care se utilizează butelii de gaz.

http://tvrmoldova.md

Lasă un răspuns