Datoriile companiei AIR Moldova vor fi achitate în cel mult patru luni de zile

Datoriile companiei AIR Moldova vor fi achitate în cel mult patru luni de zile. Promisiunea a fost făcută de noii proprietari ai companiei AIR Moldova. Directorul companiei Civil Aviation Group, care deţine 51% din acţiunile AIR Moldova, a declarat că totul este posibil, deoarece în lume sunt mulţi bani.

Noii proprietari ai AIR Moldova au venit la Chişinău la bordul unei aeronave Blue Air. Pentru că a aterizat în premieră pe aeroportul de la Chişinău, avionul a fost botezat cu tunuri de apă.

Marius Puiu, directorul general Blue Air spune că este foarte mândru ca român că a reuşit pe calea aerului „să facem Unirea cu fraţii noştri moldoveni”.

Noii proprietari au planuri grandioase: „Dorim să creştem flota, dorim să creştem rutele şi ne dorim un produs pentru cetăţenii moldoveni şi nu numai, la standarde înalte şi preţuri accesibile”.

Tudor Constantinescu, directorul comercial Blue Air, spune că din punct de vedere comercial „premisele creşterii reprezintă premisele dezvoltării unui produs românesc, unui produs de calitate, a unui produs care să producă calitate”.

Investitorii promit vor să dezvolte rute noi, atât spre Vest, cât şi în Est. În următorii trei ani, numărul angajaţilor, dar şi al aeronavelor va fi dublat, ceea ce presupune mulţi bani. În afară de asta, investitorii s-au angajat să achite şi datoriile Air Moldova, în valoare de 1,2 miliarde de lei.

„Datoriile vor fi achitate în cel mai scurt timp, ceea ce înseamnă pentru noi cam 3-4 luni de acum înainte, conform caietului de sarcini cumpărat înaintea privatizării”, spune Puiu.

Compania care deţine majoritatea acţiunilor în AIR Moldova a fost creată în luna august 2018 şi are un capital social de jumătate de milion de lei. Aşa că investitorul a fost întrebat cum va reuşi să întoarcă datoria de peste un miliard de lei.

„În această lume sunt foarte mulţi bani, concurenţa este foarte mare. Totul este posibil”, a răspuns Pomer Dzintars, directorul companiei Civil Aviation Group SRL.

Compania de Stat AIR Moldova a fost vândută cu 50 de mln de lei, dar noii proprietari s-au angajat să achite şi datoria operatorului aerian de 1,2 mlrd de lei.

Lasă un răspuns