Condiții mai bune pentru copii din Tabăra, Orhei, grădinița din localitate a fost renovată cu suportul României

Copiii din satul Tabăra (Orhei) au parte de condiţii mai bune în noua lor grădiniţă. Instituţia a fost renovată cu suportul Guvernului de la Bucureşti care a alocat două milioane de lei. L-a inaugurare micuţii le-au mulţumit oaspeţilor cu poezii şi cântece, relatează Mesager.
Cu dansuri, cântece şi poezii – așa și-au manifestat copiii recunoștința. Copiii spun că le place cum arată acum grădinița lor: „E o sărbătoare mare că se deschide grădiniţa. Noi suntem bucuroşi pentru această sărbătoare”.

Şi părinții spun că sunt încântaţi de noile condiţii. „Chiar visam la aşa condiţii bune, dar acum iată suntem mulţumiţi. Nici nu ne-am aştepta că va fi atât de frumos”, a spus un părinte.

„În urma proiectului au fost făcute multe lucrări – acoperişul, geamuri, uşi schimbate, ventilare, apă, canalizare, iluminare totală. La moment avem cabinet medical, un bloc alimentar care e renovat totalmente”, a menţionat Lidia Iurcu, directoarea grădiniţei.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a menționat că instituţiile preşcolare renovate cu ajutorul României beneficiază de aceleași condiții ca și cele din Uniunea Europeană.

„Este un proiect prin care ne propunem să aducem în inima, sufletul cetăţenilor Republicii Moldova o bucăţică de Europa, pentru că tot ce este aici, este renovat la standarde UE, iar noi ne dorim ca cei care vor ieşi din această grădiniţă să devină oameni de nădejde care să aibă grijă de destinele acestei ţări frumoase”, a declarat Daniel Ioniță.

Guvernul României a alocat până acum 26 de milioane de euro pentru reparația a peste 900 de grădinițe din Republica Moldova.

Lasă un răspuns