Prunele moldovenești vor ajunge în Canada

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează, că din 1 octombrie 2018, Agenția Canadiană pentru Controlul Alimentelor lansează procesul de eliberare a permiselor la importul în Canada a prunelor moldovenești în stare proaspătă.
Despre decizia luată, autoritățile competente din Republica Moldova au fost informate de doamna Barbara Peterson, Coordonator Național pentru protecția Plantelor din cadrul Agenției menționate, printr-un demers în care se subliniază că procesul de revizuire tehnică a Programului de Abordare Sistemică la exportul prunelor din Republica Moldova în Canada s-a finalizat.

În acest context, menționăm că, obținerea accesului prunelor moldovenești în stare proaspătă pe piața de desfacere canadiană reprezintă un succes al negocierilor comune dintre autoritățile de profil din ambele state.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului își exprimă încrederea că astfel va spori imaginea țării noastre, drept furnizor de producție agricolă de calitate, precum și de partener comercial credibil.
Sursa. unimedia.info

Lasă un răspuns