Pe podul de la Gura Bâcului- Bâcioc ar putea fi permisă circulația mașinilor de mare tonaj

Pe podul de la Gura Bâcului, peste Nistru, ar putea fi permisă circulația mașinilor de mare tonaj. Până la sfârșitul acestei luni, va fi finalizat studiul de fezabilitate privind capacitatea podului peste râul Nistru din preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc.

În baza acestui studiu, autoritățile vor examina posibilitatea de a permite ca pe acest pod să circule și mașinile de mare tonaj, și nu doar autoturismele. Despre aceasta a declarat viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul unui interviu pentru agenția Moldpres, citată de Radio Chișinău.

Pentru aceste lucru este nevoie ca partea transnistreană și partea rusă din Comisia Unificată de Control să își dea acceptul și să asigure că nu va exista niciun impediment și niciun terminal vamal internațional, a precizat Cristina Lesnic.

Podul de peste râul Nistru din preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc a fost redeschis în luna noiembrie 2017, după mai mulți ani în care acesta nu a fost funcțional. În prezent, pe aici este permisă doar circulația autoturismelor și a persoanelor.

Lasă un răspuns