La Chișinău va fi organizat un iarmaroc de fructe

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a convocat, ieri, în ședință producătorii și procesatorii de fructe, în special de mere și prune, pentru a analiza situația recoltei din anul curent și a identifica acțiuni eficiente pentru lichidarea lacunelor de realizare a producției.

Pe parcursul dialogului producătorii au precizat că producția de mere, în acest an este cu 20 mii de tone mai multă decât în anul 2017, iar prune sunt mai multe cu circa 15 mii de tone decât anul trecut. În acest sens, ei își exprimă îngrijorarea că volumul de fructe la nivel mondial va influența realizarea producției autohtone.

„Organizarea unui iarmaroc de realizare a merelor și prunelor direct de la producător la prețuri accesibile, ar fi o soluție. De asemenea, am putea relua programul distribuirii de mere în școli și grădinițe. Voi aduce acest subiect și în atenția colegilor din Guvern și sper să devină, cât de curând, realitate”, a precizat drept soluții ministrul.

În cadrul discuțiilor, drept soluții pe termen lung, producătorii au propus crearea unui centru Agroalimentar în capitală și revederea politicii de subvenționare cu prioritatea de a subveționa investițiile în sectorul de procesare.

Lasă un răspuns