Dodon: Familia mea nu va înainta pretenții șoferului camionului, implicat în accidentul cortegiului prezidențial

Igor Dodon a declarat că familia sa nu va înainta pretenții șoferului camionului, care ar fi vinovat de accidentul cu implicarea cortegiului prezidențial. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”.
„Nu vom înainta cerințe sau pretenții șoferului. Totuși, normele legislației trebuiesc aplicate ca în cazul oricărui cetățean”, a spus președintele țării.

Dodon a mai spus că se simte bine, dar și el și fiul său mai au „probleme cu spatele”. Mama președintelui a fost externată din spital.

Conducătorul camionului a fost externat săptămâna trecută din spital și urmează să fie audiat de către oamenii legii. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal.

„Șoferul este cercetat pentru: încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoană care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență o vătămare medie a integrității corporale sau a sănătății”. Pedeapsa maximă în acest caz este privarea de libertate până la 3 ani.

Sursa. unimedia.md

Lasă un răspuns