Despre ce au discutat Dodon cu Krasnoselski la Condrița

Soluţionarea problemelor cu care se confruntă locuitorii şi agenţii economici de pe ambele maluri ale Nistrului, dar şi problemele cu caracter economic, social şi ecologic au fost subiectele discuţiei dintre Igor Dodon şi aşa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Potrivit unei postări pe pagina oficială a şefului statului, cei doi au discutat modalităţile de realizare a „pachetului celor opt puncte”, stabilit la începutul anului 2017”.
„Pe marginea a șase din cele 8 puncte am ajuns, practic, la înţelegeri şi am trasat paşi pentru promovarea de soluţii pentru problemele cu care se confruntă locuitorii şi agenţii economici de pe ambele maluri ale Nistrului. Am discutat şi un șir de alte chestiuni cu caracter economic, social, ecologic. Am convenit asupra unor paşi simultani pentru a nu admite cazuri de agravare a situaţiei în Zona de Securitate, ce ar putea afecta pacea şi stabilitatea nu doar în Moldova, ci şi în regiune”, a declarat Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, citat de Mesager.

„Ne-am mişcat înainte. Multe au fost deja decise. Pe agenda discuţiilor au fost incluse şi subiecte legate de menţinerea misiunilor de pacificare pe malurile Nistrului. Este un mecanism important pe care nu trebuie să-l ignorăm. În acest sens, avem o poziţie comună”, a declarat Vadim Krassnoselski, pretinsul lider de la Tiraspol, citat de Mesager.

Totodată, șeful statului a menționat că a convenit cu Vadim Krasnoselski despre „necesitatea continuării unui dialog deschis pe diferite dimensiuni şi platforme, care ar contribui la instaurarea încrederii între locuitorii celor două maluri ale Nistrului”.

Lasă un răspuns