Un tânăr de 17 ani din Chișinău este cercetat penal pentru răpirea a opt automobile

Un adolescent în vârstă de 17 ani, domiciliat în Chişinău, este documentat de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Buiucani pentru răpirea automobilelor.

Minorul este suspectat ca ar fi răpit doua mașini pe parcursul lunii iulie. Primul caz a avut loc în noaptea de 11 iulie, când ar fi răpit un automobil de model „Dacia Logan”, parcat pe str. Ion Creangă. Al doilea caz a fost înregistrat pe 21 iulie, când ar fi răpit un automobil de model „Honda’’, parcat pe str. Suceviţa, care ulterior a fost depistat pe str. O. Ghibu. Conform informaţiilor constatate de poliţişti, minorul ar fi răpit automobilele, prin metoda forţării lacătului .

În acest context a fost inițiată cauză penală pentru răpirea mijloacelor de transport, care se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la 1 la 3 ani. Întrucât bănuitul nu a atins vârsta majoratului, acesta este cercetat penal în stare de libertate.

Este de menţionat că anterior a fost reţinut şi documentat de Poliţia capitalei pentru alte 6 infracţiuni similare săvârşite pe teritoriul capitalei.

Lasă un răspuns