În Moldova va fi instalată o rețea de încărcătoare pentru mașinile electrice

În Republica Moldova va fi instalată o rețea de încărcătoare pentru vehiculele electrice. Un concept de proiect în acest sens a fost aprobat în baza unui Memorandum de Înțelegere, semnat între Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, proiectul prevede instalarea încărcătoarelor în locații strategice din Moldova, astfel încât să fie posibilă alimentarea mașinilor electrice pe teritoriul țării noastre, precum și asigurarea coridorului de transport pentru vehiculele electrice între România și Ucraina, prin Republica Moldova.

„Este un proiect ambițios, care merită susținut. Trebuie să oferim proprietarilor de autovehicule electrice șansa de a beneficia de echipamente de calitate și condiții de a se deplasa pe teritoriul țării”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Semnarea Memorandumului a avut loc la ședința Consiliului de administrare al FEE. Membrii acestuia au aprobat finanțarea unor proiecte care presupun implementarea măsurilor de eficiență energetică la Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 din capitală și în Gimnaziul din localitatea Ișnovăț, raionul Criuleni. La fel, a fost evaluat proiectul-pilot ce prevede reparația și izolarea termică a unui cămin al Universității Tehnice din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *