Pavel Filip cere măsuri urgente pentru evitarea extinderii focarului de rujeolă

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să întreprindă măsuri urgente pentru a lichida focarul de rujeolă confirmat pe teritoriul Republicii Moldova şi a evita extinderea bolii.

Focarul de rujeolă a fost înregistrat într-o tabără de vară organizată în localitatea Morenii Noi, raionul Ungheni de către o confesiune religioasă. În total, au fost implicaţi 20 de copii: 8 din localitatea Beşghioz, câte 4 din satele Copciac şi Cazaclia din raionul Ciadîr-Lunga, un caz a fost înregistrat în raionul Vulcăneşti şi încă 3 în raionul Ungheni.

Potrivit informaţiilor Ministerului Sănătăţii, din cei 20 de copii infectaţi doar 3 au beneficiat de câte o doză de vaccin cu component rujeolic, ceea ce este insuficient.

Premierul a cerut oferirea asistenţei medicale specializate copiilor infectaţi, precum şi sesizarea organelor de drept în vederea iniţierii unor investigaţii ample pentru stabilirea tuturor circumstanţelor izbucnirii focarului, dar şi a persoanelor care se fac vinovate de acest lucru.

Lasă un răspuns