Indonezia. Peste 347 de persoane au murit și 1400 au fost rănite în urma cutremurului

Cel puţin 347 de persoane au murit şi peste 1.400 au fost rănite în urma cutremurului de 6.9 grade pe scara Richter produs în insula Lombok din Indonezia, au transmis autorităţile, relatează CNN, citat de Mediafax.

Majoritatea persoanelor au murit în Kayangan, în partea de nord a insulei, relatează presa de stat, citând autorităţile.

Peste 165.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Gestionare a Dezastrelor din Indonezia.

Peste 200.000 de persoane locuiesc în partea nordică a insulei Lombok. Marţi, Guvernul indonezian a transmis că aproximativ 20.000 de persoane au solicitat asistenţă în urma seismului, care a distrus peste 80% dintre clădirile din zonă.

Printre clădirile distruse de cutremur se numără şi o moschee în care mai mulţi localnici se aflau la rugăciuni.

„Suntem îngrijoraţi că salvatorii nu pot ajunge la cei care au nevoie de ajutor din cauza dărâmăturilor şi a alunecărilor de teren”, a declarat Husni Husni, reprezentant al Crucii Roşii din Indonezia.
„Multe persoane şi-au părăsit locuinţele şi au plecat în zona de munte din cauza alertei de tsunami”, a adăugat acesta.

Echipele de salvare şi-au intensificat căutările în zona devastată în speranţa găsirii mai multor supravieţuitori rămaşi blocaţi sub dărâmături.

Districtele Lombok de Nord, Lombok de Est şi Mataram au fost cele mai serios afectate, cele mai multe victime decedând în urma prăbuşirii unor clădiri.

Aproape 5.000 de turişti, inclusiv mai mulţi străini, au fost evacuaţi din insulele Gili, aflate în apropierea insulei Lombok.

Magnitudinea seismului a fost revizuită de Institutul American de Geofizică (USGS), de la 7 grade la 6,9 grade. Acesta s-a produs la ora locală 18:45 (13:45, ora României), la o adâncime de 10 kilometri.

Agenţia Indoneziană pentru Meteorologie, Climatologie şi Geofizică (BMKG) a anunţat că după cutremurul de duminică au fost înregistrate peste 120 de replici, inclusiv câteva de peste 5 grade pe scara Richter.
Sursa. tv8.md

Lasă un răspuns