Vama va întreprinde acțiuni sporite pentru fluidizarea traficului la frontieră în perioada estivală

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a solicitat fluidizarea circulației la frontieră în perioada estivală. Subiectul a fost analizat în cadrul unei videoconferințe cu șefii birourilor vamale, informează MOLDPRES.

Printre acțiunile care urmează a fi întreprinse se numără suplinirea numărului de angajați și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.

Vitalie Vrabie a mai solicitat actualizarea listelor cu grupele de intervenție, membrii cărora, în caz de necesitate, sunt rechemați în serviciu și implicați în efectuarea controlului vamal.

Totodată, ofițerii antifraudă vor fi prezenți non-stop în post pentru a prelua documentarea fraudelor consemnate de inspectorii de la linia de control.

Șeful Vămii a precizat că va verifica personal cum decurge controlul în posturile cu cele mai mari valori de trafic. „Este important ca creșterea fluxurilor de călători să nu afecteze durata de așteptare în vamă”, a menționat Vitalie Vrabie.

Potrivit Serviciului Vamal, datele statistice din anii trecuți arată că în luna august numărul persoanelor care traversează frontiera crește cu circa 20%.

Lasă un răspuns