Transnistria respinge categoric libera circulație pe podul de la Gura-Bâcului și Bâcioc

Reprezentantul Tiraspolului a respins propunerea delegaților CUC de a asigura libera circulație în preajma podului peste râul Nistru dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.
Un comunict al Delegației Republicii Moldova în CUC arată că această problemă a fost examinată în cadrul ședinței neordinare a Comisiei, condusă de Ilia Uvarov, copreședintele CUC din partea Federaţiei Ruse.

Părțile au făcut un schimb de opinii în cadrul întrevederii separate a conducătorilor delegațiilor CUC din partea Republicii Moldova, Federației Ruse, regiunii transnistrene, reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE. În cadrul şedinţei au fost dezbătute propunerile de compromis ale delegației Federației Ruse, prezentate la ședința CUC din 28 iunie curent, prin care se propune monitorizarea și asigurarea liberei circulații pe podul peste râul Nistru între localitățile Gura Bâcului și Bâcioc în formatul operațiunii de pacificare – doar de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și efectivele comune ale Poliției și așa-numitei miliții, se mai spune în comunicat

Cu regret, reprezentantul Tiraspolului, de o manieră sfidătoare, devenită deja tradițională, a respins categoric această propunere fără argumente și fără careva comentarii. Din această cauză, discuțiile asupra acestei probleme s-au blocat şi vor fi reluate la următoarea ședință a Comisiei, preconizată pentru data de 12 iulie 2018.

Lasă un răspuns