S-a dat startul admiterii la facultățile din România pentru candidații din R.Moldova

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează, săptămâna viitoare, puncte de înscriere la studii de licență pe locuri finanțate de la buget pentru candidații din Republica Moldova. Comisiile de admitere vor veni în patru orașe din Republica Moldova, transmite IPN.

Pe 12 și 13 iulie, dosarele de admitere vor putea fi depuse în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți și a Liceului Teoretic Român–Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău. La Cahul, comisia de admitere va ajunge pe 13 iulie, în incinta Liceului „Ion Creangă”, iar la Ungheni, în aceeași zi, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

Actele pot fi depuse între orele 10.00 și 15.00. Candidații care doresc să facă studii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, dar nu reușesc săptămâna viitoare să depună dosarele, pot merge până la 21 iulie la rectoratul Universității, corp T, camera B102, de luni până vineri, între orele 10.00 și 15.00.

Taxe de înscriere nu sunt prevăzute. Rezultatele vor fi afișate pe 22 iulie. La studii de licență la buget pentru românii de pretutindeni, anul universitar 2018–2019, în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, sunt prevăzute 299 de locuri.

Ziarul „Bună Dimineața Iași” scrie în pagina electronică că studenții din Republica Moldova vor fi scutiți de taxe la Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași. Anunțul ar fi fost făcut de către rectorul Universității, Dan Cașcaval, în cadrul unei conferințe pe tema informării viitorilor studenți despre studiile în cadrul instituției pe care o conduce.

Potrivit Ministerului Educației Naționale din România, admiterea în acest an se va realiza în baza metodologiei de anul trecut privind admiterea românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat. Pentru depunerea dosarelor de candidatură sunt următoarele modalități: electronic, pe o adresă de e-mail stabilită de instituția de învățământ superior, prin poștă, pe adresa universităților, la târgurile educaționale organizate pe teritoriul Republicii Moldova, la sediile extensiunilor universitare care funcționează pe teritoriul Republicii Moldova.

Lasă un răspuns