Încă o grădiniță din raionul Ialoveni renovată cu suportul financiar al României

După trei decenii de aşteptare şi drumuri bătute prin satele vecine, copiii şi părinţii din Hansca se pot bucura în sfârşit de o grădiniţă la ei acasă. Cu suportul financiar al României, instituţia a fost renovată şi reutilată conform standardelor europene. „Casuţa Piticilor” din Hansca inaugurată astăzi în sat, găzduieşte 70 de micuţi fericiţi.

Satul Hansca, Ialoveni a îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare. Motivul e pe măsură – redeschiderea grădiniţei din localitate, după o pauză de 30 de ani.

Grădiniţa veche s-a închis încă în anii 90, iar instituţionalizarea copiilor preşcolari a devenit o adevărată provocare pentru localnici. Acum trei ani, autorităţile locale au decis să transforme o clădire a gimnaziului în grădiniţă. Cu suportul financiar al Guvernului României, instituţia este acum o adevărată căsuţă a piticilor.

S-a repart acoperişul, au fost instalate uşi şi geamuri noi, s-au schimbat sistemele de ventilare, încălzire, apa şi canalizare. A fost amenajat şi blocul alimentar. Astfel, copii pot beneficia de condiţii moderne.

Micuţii s-au implicat rapid în noile activităţi şi jocuri distractive. Şi părinţii spun că sunt norocoşi, pentru că au o asemnea grădiniţă modernă în localitate.
Valoarea totală a lucrărilor a fost de patru milioane 169 mii lei. Aproape 3 milioane şi jumătate au fost alocate de Guvernul României. Acesta este doar una dintre cele 845 de grădiniţe renovate până acum în cadrul Programului de Asistenţă Tehnică şi Financiară.

Grădiniţa „Căsuţa Piticiilor” are în prezent două grupe şi este frecventată de 70 de copii. În total în localitate sunt 128 de copii de vârstă preşcolară.

Lasă un răspuns