În zilele de caniculă va fi interzisă circulația camioanelor de mare tonaj

Potrivit documentului, circulația mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 de tone va fi restricţionată pe drumurile naționale, transmite medianews.md cu referire la Moldpres.

Restricția va fi valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30 de grade Celsius, între orele 10:00 și 20:00. Măsura restricționării circulației rutiere a fost luată pentru protejarea asfaltului.

Excepție vor face doar automobilele care transportă pasageri, animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, precum și vehiculele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Controlul asupra circulației mijloacelor de transport va fi asigurat de Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției și autoritatea administrativă Agenția Națională Transport Auto.

Lasă un răspuns