După examinarea contestațiilor peste 3000 de absolvenți s-au ales cu note majorate la BAC

Peste 3000 de absolvenți ai treptei liceale s-au ales cu note majorate la examenele de BAC, după ce Comisia de evaluare a examinat contestațiile acestora. Cele mai multe contestații au fost depuse la disciplinile limba și literatura română (2659) și istoria românilor și universală (2033).

Au fost contestate și rezultatele de la examenele de limba engleză, geografie și matematică. La fiecare dintre aceste discipline au fost depuse mai mult de o mie de contestații.

În total, au fost depuse peste 11 mii de contestații. Totuși, potrivit directorului Agenției Naționale de Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, numărul contestațiilor depuse în acest an este mai mic, comparativ cu anii precedenți.

După ce peste trei mii de note au fost majorate, a crescut și rata de promovare a examenelor de BAC din acest an cu 1,33%, astfel, rata totală de promovare este de 63, 97 %. Totuși, aceastea nu sunt rezultatele finale, or, urmează și sesiunea suplimentară a examenelor de BAC.

De asemenea, după examinarea contestațiilor a crescut și numărul candidaților care au promovat sesiunea de BAC, cu 241 de persoane. Astfel, acum numărul celor care au promovat examenele este de 11 610.

Este în creștere și media notelor obținute de candidații din acest an, cea mai mare fiind în licee — nota 7 (6,83 în 2017). Totodată, candidații de la profilul real au înregistrat o medie mai mare, comparativ cu cei de la profilul uman, aceasta fiind egală cu 7,44.

Numărul absolvenților cu nota medie, mai mare sau egală cu șapte este în acest an de 5308.

Sesiunea suplimentară a examenelor de BAC va fi organizată în perioada 16-23 iulie 2018. Rezultatele preliminare vor fi anunțate pe 25 iulie, iar rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, pe 1 august.

Lasă un răspuns