Circa 100 de grădinițe din Chișinău și-au sistat activitatea pe timpul verii

Lucrările de reparaţie în grădiniţele din capitală sunt în plin proces. Peste 100 de instituţii şi-au sistat temporar activitatea pe parcursul verii, pentru o perioadă de cel mult 42 de zile. Cele mai multe grădiniţe s-au închis în luna iulie. Urmează să fie reparate acoperişurile, bucătăriile sau faţadele. Unele instituţii vor intra în reperaţii capitale. În această perioadă, copiii pot merge la alte grădiniţe din apropiere, relatează Mesager.
În reparație a intrat şi grădiniţa nr.215 din capitală. Aici se fac lucrări la blocul alimentar, care nu a fost reparat capital din anii 90, atunci când a fost deschisă instituţia.

„Au fost numai reparaţii curente, au fost schimbate geamurile, uşile, unele reparaţii de împrospătare a încăperilor. Necesară era reparaţia capitală urgentă, că era într-o stare deplorabilă. Pardoseala era încă de timp vechi, utilajul la fel, teracota era numai până la jumătate de perete”, susţine Veronica Cosnicean, directoarea grădiniţei.

Responsabilii de la Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport spun că odată cu modernizarea blocului alimentar, va fi instalat şi utilaj performant pentru prepararea bucatelor.

„Deja de doi ani de zile, Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport achiziţionează utilaj performant pentru prepararea bucatelor şi respectiv a fost inclus în foia titulară la reparaţia capitală a blocului alimentar. Întâi de toate schimbăm tot sistemul de electricitate ca să ţină tensiunea electrică pentru utilajul nou, cât şi am introdus această instituţie să fie reparate şi depozitele alimentare”, a menţionat Veronica Solomiţchi, şefa direcţiei.

În acest an, din totalul de 146 de instituţii preşcolare, în 106 sunt preconizate lucrări de reparaţii. Potrivit autorităţilor, anul trecut, în perioada estivală, grădiniţele au fost frecventate de 45 la sută din numărul total al copiilor.

Lasă un răspuns