Cinci tineri din Chișinău, reținuți pentru comercializarea drogurilor

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, au fost reținuți de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu procurorii Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani, pentru comercializare droguri sub formă de pastile ecstazy în proporții deosebit de mari. Activitatea infracțională a grupului a fost documentată de oamenii legii timp de două luni, trei dintre suspecți fiind reținuți pe un termen de 72 de ore, iar ceilalți doi – cercetați în stare de libertate.

În urma investigațiilor efectuate de către poliție, s-a stabilit că pastilele ecstazy erau introduse în țară prin cale de contrabandă din țările membre a Uniunii Europene, iar ulterior pe teritoriul țării prin antrenarea dilerilor erau comercializate consumatorilor la prețul de 300-350 lei per pastilă.

O parte din pastilele ecstasy, care fiind din categoria drogurilor cu efect energizant, erau vândute în cluburile de noapte al capitalei, iar beneficiarii acestor droguri sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani.

Totodată, au fost infiltrați agenți de investigații sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți. Astfel, au fost acumulate probe concludente în privința persoanelor.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 443 pastile ecstasy în valoare de circa 150.000 lei.
În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina și au contribuit activ la identificarea și documentarea persoanelor care au tangență la caz.

Poliția reiterează că distribuirea drogurilor prevede răspundere penală, iar persoanele riscă privațiune de liberate de la 7 la 15 ani.

Lasă un răspuns