Mitul ,, stat capturat” și ,,uzurparea puterii” spulberat după ce Năstase a obținut victoria pentru Primăria Chișinău

Mitul ”statului capturat” a fost spulberat, odată cu victoria lui Andrei Năstase în cursa pentru Primăria Chișinău. Portalul actual.md constată, într-un editorial publicat astăzi, că declarațiile privind o pretinsă uzurpare a puterii sunt sterile, iar CEC a asigurat corectitudinea scrutinului din 3 iunie.

”După atâtea declarații privind uzurparea puterii, stat capturat și alegeri furate, anunțate în avans, pseudodemocrații de dreapta de la PAS, Platforma DA dar și adepții lui Usatîi au constatat că alegerile funcționează, voturile se numără corect și candidatul lor – Andrei Năstase, poate să meargă liniștit la CEC sa-și ridice mandatul de Primar General”, scrie actual.md. ”Discursurile plângărețe, melodramatice, aproape tânguitoare ale opoziției despre statul capturat iremediabil și alunecarea spre totalitarismul lui Plahotniuc s-a dovedit un banal sfârâiac al unor politicieni jalnici, a căror singura strategie este victimizarea asiduă, continuă și cerșirea de voturi de la cei cu ciuda în nas”, precizează sursa citată.
Portalul sus-numit consideră că liderii PAS și PPDA aruncă praf în ochii societății, doar pentru a-l reabilita pe fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție.
”Că opoziția se contrazice la tot pasul e puțin important pentru fanaticii PAS-iști și PPDA-iști. Pentru ei contează să-și ia revanșa politică. Dar trebuie oare să orbească o întreagă societate și să cadă pradă demenței din cauză că unii împătimiți de putere vor cu orice preț să ne demonstreze tuturor că are viitor cauza lui Filat?”, se întreabă actual.md.

Autorul editorialului se arată surprins de faptul că Maia Sandu și Andrei Năstase vorbesc de lupta cu pretinsul sistem autoritar, atât timp cât ei înșiși nu sunt inocenți și incoruptibili.

”Mitul statului capturat vrea să spună că în Republica Moldova toate instituțiile sunt teleghidate de către Vlad Plahotniuc – nu atât omul, cât un nume generic și care cuprinde întregul sistem autoritar care nu permite să răsufle vlăstarelor democrației întruchipate de opoziție. Acest mit omite foarte multe lucruri; în primul rând, faptul că opoziția nu este nici inocentă și nici incoruptibilă – dezvăluirile lui Șor despre finanțarea Maiei Sandu, dar și binecunoscutele legături ale lui Năstase cu grupul Țopa sunt dovezi incontestabile în acest sens”, conchide actual.md.
Sursa. hotnews.md

Lasă un răspuns