Militarii Armatei Naționale au donat sânge

Fiecare picătură poate salva o viaţă. Peste 200 de militari din garnizoanele Chişinău şi Bălţi au donat astăzi sânge. Acţiunea are loc în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, care va fi celebrată pe data de 14 iunie. Potrivit medicilor, cantitatea de sânge colectată astăzi poate salva cel puţin 600 de oameni care se află în impas, relatează Moldova 1.
„Prima oară când am donat a fost 21 de ani în urmă, în Armată, când eram soldat în termen şi de atunci periodic. Asta e a 32-a oară când donez. Îmi place să salvez o viaţă omenească prin acest gest, e ceva normal pentru un cetăţean să donez sânge. Nu e o faptă eroică”, au spus miliarii.

Fiecare militar a primit şi câte un set alimentar. Mai mult, timp de două zile, ei nu vor merge la serviciu. „Trebuie să întrunească niște criterii de eligibilitate. În primul rând, trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, să aibă nu mai puţin de 40 de kg şi în ziua respectivă să se considere sănătos”, a menționat directorul adjunct al Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Silvia Roșca.

Pe data de 14 iunie la campania de donare a sângelui vor participa și ostaşii din Cahul, dar şi din alte garnizoane.

Lasă un răspuns