Medicii avertizează! În râul Nistru a fost depistată o bacterie periculoasă. Populația este îndemnată de evite scăldatul

Specialiștii Centrului municipal de Sănătate Publică din Chișinău au depistat în apele râului Nistru vibrionul holeric non-01. Populația este îndemnată să evite scăldatul pentru a evita infecțiile gastro-intestinale acute, pe care le poate provoca această bacterie.

Solicitată de IPN, Larisa Apostolova, șef de secție în cadrul CSP Chișinău, a declarat că bacteria în cauză nu provoacă holera, însă poate genera dereglări gastro-intestinale acute. Acest lucru se poate întâmpla dacă apa contaminată ajunge în cavitatea bucală sau nazală. De aceea, scăldatul este interzis, mai ales pentru copii, care cu ușurință pot înghiți apă în timpul scăldatului. Printre simptomele infecției se numără: greață, vomă, diaree.

Cei care nu vor ține cont de avertizările specialiștilor și vor merge la scăldat, imediat după trebuie să facă duș, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, a mai spus Larisa Apostolova.
Sursa: ipn.md

Lasă un răspuns