Andrian Candu a recunoscut că a votat pentru Năstase în turul doi al alegerilor din Chișinău

Președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a votat la alegerile din Chișinău pentru candidatura lui Andrei Năstase, pe care l-a considerat un rău mai mic, în comparație cu socialiștii. În primul tur, șeful Legislativului a optat pentru Silvia Radu. Candu a recunoscut acest lucru la emisiunea Important de la TVC21.

Fiind întrebat de moderator dacă nu a avut ispita de a strica buletinul de vot, Candu a spus că, inclusiv datorită funcției și poziției, trebuie să dea un exemplu.
”Era important să merg la vot, nu să stric buletinul, ci să fac o anumită alegere, conștient, poate uneori cu regret sau pate cu anumită reținere. În privința lui Andrei Năstase nu că am o reținere, dar am foarte multe semne de întrebare, dar în același timp trebuia să aleg între două rele și am ales răul mai mic pe care l-am crezut eu, nu din punct de vedere al chestiuni umane, ci din punct de vedere al contextului și al partidului, dar și al viziunii”, a continuat Andrian Candu.
Acesta a explicat de ce avea dubii față de candidatul PPDA-PAS-PLDM pentru funcția de primar al Capitalei.
”Am multe semne de întrebare ce a făcut la Moscova, când s-a întâlnit cu Usatîi și cu cine a mai fost în casa lui Usatîi. Era în acea perioadă, când toți erau prieteni – și Igor Dodon, și Renato Usatîi, și Andrei Năstase, făceau proteste împreună. A fost o perioadă când se împăcau foarte bine, ca siamezii”, a spus Candu.
Președintele Parlamentului a lăsat să se înțeleagă și faptul că la acea întâlnire au participat reprezentanți ai serviciilor speciale din Rusia.
”Eu nu l-am acuzat pe Năstase că a fost în relație cu Usatîi și Dodon, am avut o altă întrebare, cu cine s-a mai întâlnit acolo și cine a mai fost la acea întâlnire în casa lui Usatîi, cu grade militare, dintr-un anumit serviciu”, a continuat Andrian Candu.
Președintele Parlamentului a mai spus că nu l-a felicitat pe primarul ales cu ocazia victoriei la alegeri și asta pentru că ei nu comunică. Totuși, în luna mai, Candu și Năstase și-au strâns mâinile, în prezența șefului Delegației UE din Moldova, la evenimentele dedicate Zilei Europei.
Presa a scris anterior că, în toamna anului 2016, liderul Partidului „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a plecat la Moscova, unde s-a întâlnit cu Usatîi, care se ascunde acolo de justiția din Moldova, și cu autoritatea criminală Grigore Caramalac, zis Bulgaru, la fel, căutat de procurorii de la Chișinău.
Andrei Năstase ar fi fost chemat de Usatîi în calitate de intermediar între Bulgaru, vecinul și prietenul mai vechi al fostului primar de Bălți și clanul Țopa, aflat în Germania. În discuții ar urma să intervină și reprezentanții serviciilor secrete ruseşti, care îi asigură acoperire lui Usatîi.
sursa: today.md

Lasă un răspuns