Amsderdamul intenționează să sancționeze turiștii petrecăreți

Autoritățile de la Amsterdam și-au propus să lupte cu numărul mare de turiști care sufocă orașul. Turiştii britanici şi olandezi, care petrec prea gălăgios pe străzile oraşului, au fost amenințați cu amenzi severe în cadrul unei campanii menite să descurajeze petrecerile alcoolizate pe străzi, relatează AFP.
Campania îi vizează, în special, pe cei cu vârste între 18 şi 34 de ani. Atraşi de zborurile ieftine oferite în weekend, grupuri de tineri britanici sau olandezi se plimbă pe străzile oraşului realizând tururi ale barurilor, sau sărbătorind terminarea vreunei burlăcii.

În condiţiile în care 18 milioane de turişti vizitează anual Amsterdam, mai mult decât populaţia totală a ţării, organizaţia de marketing din Amsterdam a avertizat că există un preţ mare pentru comportamentul neadecvat.

Afişele acestei campanii, difuzate pe site-urile de rezervări online, au împânzit toate colţurile oraşului mai ales pieţele Leidseplein et Rembrandtplein, locuri predilecte ale turiştilor de distracţie nocturnă.

Lasă un răspuns