R.Moldova a primit statul de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice

Consiliul Suprem Economic Eurasiatic a votat pentru acordarea Republicii Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice, a anunțat liderul rus, Vladimir Putin, potrivit ria.ru.
Decizia a fost luată ieri, 14 mai, în cadrul întrunirii în format restrâns a reprezentanților a Consiliului Suprem Economic Eurasiatic.

Anterior, consilierul lui Vladimir Putin, Iuri Ușakov, anunța că în cazul în care Consiliul va aproba cererea, președintele Igor Dodon va participa la ședința statelor membre ale Uniunii Euroasiatice în calitate de reprezentant al unui stat observator în cadrul organizației.

Menționăm că Igor Dodon a plecat, din nou, în Rusia, la Soci, pentru a participa la lucrările Consiliul Suprem Economic Eurasiatic. În cadrul acestuia, el are planificată o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Cererea privind acordarea R. Moldova de statut de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice a venit din partea lui igor Dodon. Membrii acestei organizații sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîstan.

Lasă un răspuns