Primul oraș din Europa care interzice mașinile Diezel, pentru a reduce poluarea

Oraşul german Hamburg a devenit primul oraş din Europa care a interzis mașinile Diesel pentru a reduce poluarea.

Circulaţia acestor vehicule este interzisă pe străzile principale din centrul oraşului, începând cu 31 mai, relatează CNN Money. Măsura va fi însă extinsă.
Hamburg este primul oraş din Europa care anunţă o astfel de măsură. Astfel, maşinile şi camioanele diesel mai vechi nu vor mai avea voie să circule pe străzile din centrul oraşului. În oraş au apărut deja indicatoare în acest sens, fiind oferite rute alternative. Autorităţile nu au precizat dacă rezidenţii sunt scutiţi de această interdicţie.
Germania se află de câţiva ani sub presiunea rezidenţilor care cer îmbunătăţirea calităţii aerului. Potrivit datelor Asociaţiei Europene a Producătorilor Auto, aproape o treime din maşinile din Germania – adică aproximativ 15 milioane, sunt diesel. Totodată, decizia luată de oraşul Hamburg vine după ce Comisia Europeană a anunţat, luna aceasta, că va acţiona Germania la Curtea de Justiţie a UE pentru că nu respectă calitatea aerului, alături de alte cinci ţări, printre care și România.
Măsuri împotriva vehiculelor Diesel nu sunt luate doar în Germania. Autorităţile din Paris, Madrid, Ciudat de Mexico şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel în centrul oraşelor începând din 2025, în timp ce primarul din Copenhaga ar vrea să interzică accesul automobilelor diesel încă de anul viitor.

Lasă un răspuns