Nunta anului în Marea Britanie. Prințul Harry și Meghan Markle se căsătoresc

Prinţul Harry (33 de ani) şi Meghan Markle (36 de ani), vedeta serialului ‘Suits’, se vor căsători astăzi, la ora 11.00 GMT, în capela St. George din castelul Windsor. Televiziunea Română v-a ţinut la curent cu pregătirile pentru nunta anului.
Nunta prinţului Harry cu Meghan Markle o vedeţi în direct la TVR, de la ora 13.00. V-am pregătit o serie de ediţii speciale pentru a reflecta evenimentul de la Castelul Windsor. Ceremonia va începe la ora 14, iar în studio vor fi mai mulţi invitaţi, inclusiv ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. Toate jurnalele noastre de ştiri şi emisiunile informative tratează, pe larg, acest eveniment.
Meghan şi Harry au ajuns să fie unul dintre cele mai populare şi iubite cupluri din Marea Britanie şi din lume. Ea, actriţă de succes la Hollywood, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul de televiziune „Suits”, divorţată şi mai mare decât el cu trei ani. El, prinţ, ofiţer în Armata Regală, ocupat mereu cu opere de caritate. Dar nici Meghan Markle nu-i străină de acţiunile de binefacere.
Ceremonia are avea loc în capela Saint George de pe domeniul castelului Windsor. Este locul unde Harry a fost botezat în urmă cu peste 30 de ani.
Întreg oraşul este pregătit de sărbătoare. Mii de admiratori ai monarhiei britanice au sosit încă de acum câteva zile. Sunt prezenţi şi jurnalişti din toată lumea: nunta va fi şi un eveniment mediatic, transmis în direct, şi se aşteaptă să atragă la nivel global peste un miliard de telespectatori.
Toţi membrii casei regale au câte un rol la nuntă, în funcţie de rang şi popularitate. Până şi cei mai mici – prinţii George, de 4 ani, şi Charlotte, de 3 ani, copiii cuplului William şi Kate. George va fi unul dintre pajii mirelui, iar sora sa – printre fetele care ţin trena miresei.
Prinţul Charles, moştenitorul tronului, o conduce pe mireasă la altar, pentru că tatăl lui Meghan Markle este bolnav, se recuperează după o intervenţie chirurgicală la inimă.
Dar participă la nuntă mama afro-americană a lui Meghan, Doria Ragland, o instructoare de yoga.
Nunta are loc în condiţii de maximă securitate: în Regat nivelul de alertă teroristă este unul sever. Patrulează poliţişti şi funcţionează un sistem automat de vizualizare a plăcuţelor de înmatriculare.
Familia Regală Română nu va participa la nuntă, pentru că nu are caracter de stat, ci va fi una privată. Însă le-a trimis un mesaj de felicitare Prinţului Harry şi viitoarei soţii, Meghan Markle şi un cadou inspirat de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi: o pereche de cercei şi o brăţară pentru Meghan şi butoni pentru Prinţul Harry, toate din aur.

Lasă un răspuns