Netta Barzilai din Israel a câștigat concursul Eurovision 2018

Israel a câştigat Eurovision Song Contest (ESC) 2018 cu piesa „Toy”, interpretată de Netta Barzilai. Ea a obţinut un total de 529 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Cipru, cu 436 de puncte.
Reprezentanţii Republicii Moldova, trupa DoReDos, cu piesa „My Lucky Day”, s-au clasat pe locul 10, obţinând 209 de puncte. Republica Moldova a obținut 115 de puncte în urma televotingului. Punctajul maxim de la juriul de specialitate Republica Moldova le-a primit din partea Rusiei. Totodată, Moldova a primit câte 10 puncte de la juriul din Cipru, Armenia și Grecia.
Pe scena de la Lisabona au evoluat reprezentanţii a 26 ţări: Ucraina, Spania, Slovenia, Lituania, Austria, Estonia, Norvegia, Portugalia, Marea Britanie, Serbia, Germania, Albania, Franţa, Cehia, Danemarca, Australia, Finlanda, Bulgaria, Republica Moldova, Suedia, Ungaria, Israel, Olanda, Irlanda, Cipru, Italia. Reprezentanții Republicii Moldova, trupa DoReDos, au evoluat pe scena de la Lisabona cu numărul 19.
Republica Moldova a oferit, din partea juriului, punctajul maxim (12 puncte) Estoniei, 10 puncte – pentru Israel, 8 puncte – pentru Bulgaria, 7 puncte – pentru Australia, 6 puncte – pentru Cipru, 5 puncte – pentru Ucraina, 4 puncte – pentru Germania, 3 puncte – pentru Austria, 2 puncte – pentru Norvegia, 1 punct – pentru Olanda.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Lasă un răspuns