Circa 80 de tabere de odihnă vor activa pe timpul vacanței de vară

Aproximativ 80 de tabere de odihnă urmează să activeze în această vară, iar de serviciile acestora vor beneficia circa 60 mii de copii și adolescenți, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, consultantul principal din cadrul Direcției învățământ general a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Daniela Cotovițcaia, a specificat că, în acest an, prețul orientativ pentru o zi în taberele din țară este de 175 de lei.

„Costul unui bilet în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor s-a calculat în funcţie de durata schimbului și alți indici importanți. În prezent, au loc pregătirile pentru deschiderea taberelor. Lucrările sunt gestionate de administrația publică locală, sindicate sau agenți privați, în funcție de faptul cui i se subordonează tabăra”, a spus Cotovițcaia.

Finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi resursele alocate de întreprinderi, organizaţii şi asociaţii.

„Guvernul va oferi gratuit în jur de 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copiilor orfani, celor din familii defavorizate, monoparentale, precum şi familiilor cu trei şi mai mulţi copii”, a spus sursa citată.
Totodată, ministerul va achiziţiona 100 de bilete pentru elevii din România și 300 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova, care sunt subordonate ministerului.

Tabere de odihnă vor activa în perioada iunie – august.

Lasă un răspuns