27 de posturi fiscale voi verifica agenții economici care dețin restaurante și săli de ceremonii

Agenții economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, ramură care prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscal, sunt monitorizați de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS). În acest mod, autoritățile vor să asigure o administrare eficientă a contribuabililor, dar și să prevină cazurile de încălcare a legislației.

Astfel, au fost instalate 27 de posturi fiscale pe întreg teritoriul țării, dintre care 14 în raza municipiului Chișinău, care vor realiza activități de monitorizare în perioada 10 mai – 4 iunie. După aceasta, odată cu începerea sezonului estival, posturile fiscale vor fi instalate la zonele de agrement, conform practicii de anul trecut.

În context, SFS a lansat un apel către toţi agenții economici, care deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante, să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii conform normelor legale.

Riscurile fiscale asociate agenților economici a fost identificate în urma examinării mai multor indicatori, cum ar fi: tipul obiectului (sală de festivităţi, restaurant, cafenea); suprafaţa unităţilor comerciale; numărul de locuri; regimul de lucru; cifra de afaceri; povara fiscală; numărul mediu de salariați; salariul mediu per angajat pe parcusul anului 2017.

Lasă un răspuns