Peste 600 de salvatori și pompieri la datorie în timpul sărbătorilor

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în perioada 15 – 16 aprilie 2018, pentru vegherea securității antiincendiare și prevenirea situațiilor de risc la datorie vor fi 600 de salvatori și pompieri cu 200 unități de tehnice.

Angajații IGSU vor monitoriza starea antiincendiară de Blajini și vor acționa la lichidarea situațiilor excepționale. În prejma cimitirului Sfântul Lazăr din municipiul Chișinău, pe parcursul perioadei indicate o autospecială de intervențieva fi gata să intervină în caz de incendii. Mai mult, grupe mobile formate din angajații Inspectoratului vor fi prezente în prejma cimitirolor din țară pentru a preveni situațiile de risc.

În contextul prevenirii incendiilor, pompierii îndemnă oamenii să evite aprinderea vegetației uscate, care poate provoca focare de proporții. Tot pentru a exclude situațiile excepționale, salvatorii recomandă persoanelor să mânuiască cu grijă lumânările și candelele aprinse. Mai mult, nu este indicată lăsarea acestora fără supraveghere. În caz de situații de risc, oamneii pot apela pentru ajutor la numărul unic de urgență 112.

Lasă un răspuns