Locuitorii capitalei cred că Năstase își ascunde proprietățile și veniturile

Declarația privind veniturile candidatului PPDA la funcția de primar, Andrei Năstase, continuă să stârnească discuții în spațiul mediatic de la Chișinău. În acest sens redacția portalului bloknot-moldova.md a hotărât să organizeze un sondaj online și să întrebe oamenii dacă ei cred că Năstase își ascunde proprietățile și veniturile, scriindu-le pe numele rudelor sale sau nu.
Peste 90 la sută dintre participanții la sondaj s-au arătat convinși că Năstase își ascunde veniturile reale. Sondajul a fost publicat în cadrul știrii care informează despre faptul că politicianul susținut de Maia Sandu și-a suplinit colecția de bunuri imobile cu încă un teren, aceasta în condițiile în care declară venituri zero pe parcursul ultimilor doi ani.
Totodată, Năstase a fost nevoit să recunoască în sfârșit că deține casa de lux din orașul Codru în care locuiește și despre care acesta spunea anterior că îi aparține mamei sale.
Încă un argument prezentat de autorii articolului este faptul că pe conturile deschise pe numele mamei și soacrei candidatului PPDA au loc operațiuni dubioase. Năstase constant pune și scoate de pe ele sume impunătoare de bani: de pe contul mamei sale – 5 milioane lei, iar de pe contul soacrei sale – 400 mii lei și 150 mii euro.
Averea nedeclarată a lui Năstase a intrat prima dată în atenția presei înaintea alegerilor prezidențiale din 2016. Atunci, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au descoperit numeroasele imobile și conturi deschise, casa de lux din orașul Codru scrisă pe mama acestuia, dar și peste 200 mii euro transmise lui Năstase de pe conturile unei firme off-shore.
În declarația de avere pentru anii 2016 – 2017, pe care a depus-o la Consiliul Electoral din Chişinău, Andrei Năstase a indicat la capitolul venituri zero lei.
Se pare că în ultimii doi ani Andrei Năstase a trăit din banii soției, care locuiește cu cei doi copii în Germania, şi care a câştigat în doi ani aproape 64 de mii de euro. O altă sursă de venit a familiei au fost și indemnizațiile copiilor, de peste 14 mii de euro. Năstase mai are două conturi bancare, unul în lei și altul în euro. Nu se cunoaşte însă ce sume sunt depozitate pe ele. Chiar dacă la capitolul venituri a stat cam prost în ultimii ani, el a reuşit totuşi să-şi cumpere în 2017 un teren agricol.

Sursa.Evenimentul

Lasă un răspuns