Un oficial american laudă progresele Guvernului de la Chișinău: A depășit perioada turbulențelor

Prim-ministrul Pavel Filip și echipa sa au obținut un progres din 2016, în realizarea reformelor și a depășit perioada turbulențelor. Declarația a fost făcută de către asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, într-un interviu pentru portalul Newsmaker.

”Guvernul a realizat într-o perioadă scurtă o serie de reforme. Acest lucru a dus la semnarea noului acord cu Fondul monetar internațional (FMI), care a aprobat un nou pachet de 178 de milioane de dolari. Și, din câte cunosc, guvernul continuă să reformeze sectorul bancar, ceea ce lasă programul FMI în vigoare”, a spus diplomatul american.
Asistentul adjunctului secretarului de stat al SUA spune că mai sunt multe lucruri pe care trebuie să le continue autoritățile și locuitorii din Moldova pentru a avansa spre UE, cum au decis singuri. Printre acestea se numără reformele din domeniul justiției, sectorului bancar, combaterii corupției. Bridget Brink a spus că anume subiectele date au fost discutate cu reprezentanții autorităților din Moldova.

”Sunt vești bune și din Transnistria. Am impresia că acolo a fost înregistrat un progres bun. Rezultate nu rele sunt și în combaterea traficului de oameni. Dar mai este nevoie de multă muncă. Vom încerca să facem tot posibilul pentru a susține Moldova în apropierea de Europa. Acest lucru necesită eforturi permanente, insistență și contribuția inclusiv a cetățenilor Moldovei”, a menționat Bridget Brink.

Oficialul american a mai spus că ”dacă scopul autorităților este de a promova reforme care vor ajuta la transformarea Moldovei într-o țară stabilă, sigură, prosperă, independentă și, potențial, să rezolve problema Transnistriei, este ceea ce SUA susțin activ”.

Asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 6-8 martie.

Lasă un răspuns