Nicolae Negru: Alianța între Năstase și Sandu nu are sorți de izbândă

Alianța așa-numitelor partide „gemene”, PAS și PPDA, bazată pe principii de egalitate și paritate, nu are sorți de izbândă. De această părere este editorialistul Nicolae Negru, care semnează un articol pentru Ziarul Național despre problemele pe care le va întâmpina PPDA în asigurarea acelui principiu dorit de egalitate. Potrivit lui Negru, PPDA este un partid cotat foarte jos în sondajele de opinie, fapt ce va determina PAS să-și tragă partenerul pe spatele său.

Aceasta din motiv că în PPDA s-au regăsit mai multe persoane cu probleme de integritate, exponenți ai partidelor dispărute și compromise. „PAS și PPDA nu sunt partide „gemene”, cum îi place lui Năstase să repete. Deși au apărut cam în aceeași perioadă, PAS s-a constituit ca un partid european, în mod transparent, inclusiv transparența financiară. PPDA s-a format după „tehnologia” Frontului Popular, ușor de penetrat de serviciile secrete ruse, dar și de manipulat”, scrie Nicolae Negru în editorialul său. Editorialistul vorbește și despre persoanele care „trag în jos” PPDA, începând cu liderul acestuia, care a fost ales netransparent, chiar dacă în formațiune existau mai multe persoane care meritau să preia conducerea. La fel, acesta vorbește și despre numărul mare de exponenți ai partidelor compromise, precum ar fi PPCD, care s-au reprofilat rapid și au trecut la PPDA.

„Îmi asum riscul să spun că, din punctul meu de vedere, decât să ducă în spate un partid eterogen, cu membri „reciclați” din mai toate partidele compromise sau moarte, cu relații obscure în lumea de afaceri și cea politică prorusă sau „statalistă”, legată de FSB și alte servicii secrete ruse, PAS-ul ar face bine să meargă de sine stătător în alegeri”, adaugă editorialistul. Într-un final, Nicolae Negru îi recomandă Maiei Sandu să analizeze foarte serios varianta de a merge de sine stătător la alegeri. Aceasta deoarece, cât de nobile ar fi intențiile PPDA și a liderului formațiunii, acestea nu sunt o garanție a integrității pe care și-o dorește lidera PAS.

„Chiar dacă Năstase va accepta raportul de 1 la 3 (și cu siguranță va accepta), în politică nu întotdeauna câștigi aliindu-te cu cineva. Uneori e mai bine să te disociezi de persoane care nu inspiră încredere deplină. Faptul că strigă „Jos Plahotniuc!” nu e un certificat de integritate și sinceritate, după cum faptul că a lucra la „Jos comuniștii!” nu a fost decât un camuflaj, un preludiu al trădării din partea lui Roșca. Alegătorul trebuie să aibă certitudinea că votează o nouă clasă politică, nu aduce în Parlament niște „cai troieni” antieuropeni, agenți secreți ai Rusiei”, concluzionează Nicolae Negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *