Militarii ruși din Transnistria continuă exercițiile militare alături de trupele paramilitare

Forțele ruse cantonate ilegal în stânga Nistrului continuă să-și sporească exercițiile militare alături de trupele paramilitare. În prima lună a lui 2018, militarii ruși din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) au făcut deja circa 20 de trageri, dar cifrele sunt în creștere.

„Am făcut o analiză comparativă pe anul 2016 și prima jumătate a lui 2017. Dacă ar fi să facem o comparatie, în 2016, Federația Rusă prin Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) au fost 48 de aplicații militare, iar în perioada 1 ianuarie- 20 mai 2017 au fost desfășurate 32 de aplicații militare.

Până la finele anului 2017 să ajungem la 150 de aplicații militare, pentru că nu toate sunt reflectate în sursele deschise. Dar, cel puțin 150, dar eu estimez că au fost circa 200”, a declarat expertul în probleme de securitate al IDIS „Viitorul”, Rosian Vasiloi, într-un interviu pentru Balkan Insight.

În ciuda protestelor oficile formulate de diplomația de la Chișinău, Moscova nu a răspuns și nici nu și-a încetat activitatea militară din stânga Nistrului alături de forțele loiale Tiraspolului.

Lasă un răspuns