Deputații se întrunesc astăzi în prima ședință din sesiunea de primăvară 2018

Serviciul de presă al Parlamentului anunță că, joi, de la ora 10.00, aleții poporului se va convoca în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2018. Decizia a fost luată de Biroul permanent al Parlamentului, care s-a convocat, miercuri, în prima ședință din acest an. Agenda pentru ședința din 8 februarie include 12 proiecte de lege.

Totodată, marți, Guvernul împreună cu Parlamentul au avut o ședință comună în care și-au trasat principalele priorități pentru anul 2018, convenind asupra sincronizării acțiunilor.

Între acestea se regăsesc pachetele de legi necesare pentru reforma sistemului judecătoresc, cea a pensiilor, cele din domeniul energetic, drepturile omului, legislația mass-media, lupta împotriva corupției, sectorul financiar-bancar, dezvoltarea infrastructurii drumurilor, obținerea tranșelor II și III a asistenței macrofinanciare de la Uniunea Europeană etc.
Discuțiile au acoperit și subiectul progresului și anumite dificultăți în realizarea Foii de parcurs privind agenda de reforme demarate și a Planului legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2018.

Lasă un răspuns