Declarațiile prin care Usatîi o atacă pe Maia Sandu îl avantajează pe Năstase!

Declarațiile prin care Renato Usatîi o atacă pe Maia Sandu i-ar conveni liderului PPDA, Andrei Năstase. De această părere este bloggerul Eugen Luchianiuc. Acesta scrie că motivul adevărat pentru care Usatîi a atacat-o pe Maia Sandu este un articol din acordul PAS-PPDA, care încă nu a fost făcut public. Și anume este vorba de prevederea că cele două partide nu vor face alianță cu partidele oligarhice și cele anti-europene, inclusiv cu „Partidul Nostru”.

„Relațiile lui cu Maia Sandu sunt stranii. Ba o voia de soție, ba o înjura, ba iar se aliau contra lui Plahotniuc, ba declarațiile de ieri.

Motivul stranietății de ieri este simplu: Balabolul a aflat de punctul 7 din protocolul de colaborare între PAS și DA. Iată-l:

”Articolul 7.

PAS și PPDA se angajează să nu colaboreze (formal sau informal, prin înțelegeri publice sau secrete) nici înainte de alegeri, nici după alegeri cu partidele oligarhice și/sau anti-europene (PD, PSRM, PPEM, Partidul Nostru etc.)”, scrie Luchianiuc.

Bloggerul susține că acest punct îl dezavantajează pe Andrei Năstase, iată de ce eventualele atacuri asupra Maiei Sandu îl ajută doar. Aceasta deoarece potrivit articolului menționat de Luchianiuc, PPDA se va lipsi de alianța media cu „Partidul Nostru”. Este vorba de portalul Independent, pe care Usatîi l-a cumpărat de la fruntașul PPDA Alexandru Cozer, dar și de rocada de televiziuni dintre cele 2 partide (Usatîi – la Jurnal TV, Alexandru Slusari – la Bălți TV). La fel, Năstase nu va mai putea să fie favorizat în sondajele comandate de PSRM, nici nu va mai putea discuta cu PPEM despre lucrul cu electoratul de dreapta.

Luchianiuc explică ceartă dintre partidele de opoziție prin faptul că, în pofida declarațiilor făcute de Sandu și Năstase, alianța dintre ei nu va fi constituită pe principiu de paritate. La fel, cum a scris anterior și presa, Năstase este frustrat că lidera PAS se promovează doar pe sine și merge singură în vizite și la întâlniri cu partenerii internaționali.

Lasă un răspuns