Cei mai buni pompieri și salvatori premiați în cadrul Calei Bărbăției

Peste 50 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost desemnați ca fiind cei mai buni în domeniul intervențiilor la incendii, deblocare și descarcerare, protectori împotriva gazelor și fumului, operatori ai Serviciului 901 și cei mai destoinici specialiști în domeniul protecției civile. Ei au fost premiați în cadrul Galei Bărbăției.
Salvatorii și pompierii din Republica Moldova s-au ales cu diplome, medalii și cupe. Totodată, diplome de merit au primit mai mulți salvatori din serviciul scafandrieri, chinologic și chimic și paramedicii din Serviciul SMURD, care au reușit să salveze zeci de vieți omenești.

Mențiunile au fost oferite de Secretarul de Stat Vitalie Bîrsan și șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu.Oficialii au menționat și cei mai fideli parteneri care au colaborat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență la prevenirea și reducerea riscurilor. Printre ei au fost nominalizați: ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, diplomații din Cehia, dar și coordonatorii ONU și UNICEF în Republica Moldova.

În anul 2017, salvatorii și pompierii Inspetoratul General pentru Situații de Uregență al MAI au intervenit în 15748 de situații de risc, reușind să salveze 163 de persoane.

Lasă un răspuns