CEC din Rusia a înregistrat canditatura lui Putin pentru alegerile prezidențiale din martie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat candidatura actualului preşedinte al Rusiei pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc pe 18 martie. Reprezentanţii staff-ului şefului statului au prezentat la CEC aproximativ 315 mii de semnături, notează agenţia rusească de ştiri TASS.
Alexandr Kliukin, membru CEC a declarat că 232 de semnături din 314 mii 837 au fost declarate nevalabile. „Semnături contrafăcute nu au fost depistate”, a mai spus Alexandr Kliukin.

Vladimir Putin a devenit al treilea candidat înregistrat pentru alegerile prezidențiale din martie, după liderul Partidului Liberal Democrat al Rusiei, Vladimir Jirinovski și candidatul din partea Partidului Comunist al federației Ruse, Pavel Grudinin. Acești candidați nu au fost obligați să prezinte la CEC semnături în sprijinul său, deoarece au fost înaintați de partide parlamentare.

Serghei Kabîșev, șeful serviciului juridic al staff-ului electoral al lui Vladimir Putin a declarat pentru presă că Putin nu este obligat să își ia concediu pe durata campaniei electorale după ce a fost înregistrat în calitate de candidat. „Nu. El este președinte în exercițiu și continuă să își îndeplinească obligațiunile”, a declarat Serghei Kabîșev, precizând că o astfel de excepție este prevăzută de lege pentru persoanele care dețin funcții de stat.

CEC urmează să decidă și înregistrarea altor cinci candidați. Este vorba despre Grigorii Iavlinski („Iabloko”), Boris Titov (Partidul Creșterii), Serghei Baburin (Uniunea Populară Rusă), Xenia Sobceak (Inițiativa Civică) și Maxim Suraikin (Comuniștii Rusiei).

Lasă un răspuns