Tragic! Un bărbat de 48 de ani împușcat mortal la vânătoare

Un vânător în vârstă de 48 de ani, din satul Chişcăreni, raionul Sângerei, şi-a pierdut viaţa, în această dimineaţă, după ce a fost împuşcat, din neglijenţă, la vânătoare. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pe faptul lipsirii de viaţă din imprudenţă, fiind reţinut un bărbat în vârstă de 57 de ani. Informaţia a fost comunicată în cadrul unui briefing de presă, de către şefului Direcţiei Generale Securitate Publică a Inspectoratul General al Poliţiei (IGP), Marin Maxian.
Cazul a avut loc în raionul Sângerei, în extravilanul localității Nicolaevca, la o partidă de vânătoare la care au participat patru vânători. Poliția a stabilit că incidentul a avut loc la ora 10:25.
„În momentul când vânătorii se îndreptau spre unitatea de transport pentru a se deplasa spre domiciliu, o persoană era deja urcată în automobil, iar un alt vânător urma să urce. Din neatenție, cureaua armei de vânătoare s-a agățat de o piesă a automobilului, fiind smulsă din mână, iar la lovirea de pământ s-a produs tragerea, fiind rănit vânătorul din interiorul automobilului în fesa stângă”, a explicat Marin Maxian, citat de trm.md.

Victima a fost preluată de serviciului medical, însă la scurt timp s-a stins din viață. „Din analiza preventivă, fără o expertiză tehnică definitivată, se confirmă faptul că focul nu s-a tras de la o distanță mare, ci de la o distanță apropiată, prin felul cum s-a produs plaga. Însă detaliile de constatare a expertizei judiciare vor confirma sau infirma această ipoteză”, a mai adăugat șeful Direcției Generale Securitate Publică a IGP, Marin Maxian.

Potrivit lui, toți cei patru vânătorii dețineau actele legal de port armă, dar și fișele de recoltare care le permiteau vânătoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *