Serviciul Vamal a încasat peste doua sute de milioane de lei la bugetul de stat

În perioada 08 – 14 ianuarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit cca 226 mln lei, fiind perfectate per total 6 802 de declaraţii vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 47 de tentative de încălcare a legislaţiei vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 12 procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de 28 422 lei.

În aceeaşi perioadă, fluxul unităţilor de transport a constituit 84 826 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 18 711 şi respectiv 13 408 traversări.

Harta interactivă a punctelor de trecere, dar şi fluxul unităţilor de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *