S-au scumpit țigarile cu filtru

Veste proastă pentru fumătorii din Moldova. De la 1 ianuarie, s-au scumpit ţigările cu filtru. Reglementarea vine drept urmare a majorării accizelor pentru producătorii de tutungerie. Totodată se aşeaptă scumpiri şi pentru ţigările fără filtru şi cele cu muştuc.

Un pachet de ţigări cu filtru, producţie autohtonă sau de import, din data de 1 ianuarie, costă cel puţin 21 de lei – cu 5 lei mai scump faţă de anul trecut. Totodată, preţurile minime pentru ţigările fără filtru şi cu muştuc au rămas neschimbate. Din data de 1 iulie, ele se vor scumpi cu cel puţin 2 lei.

„De la 1 iulie, o să fie 12 lei la ţigaretele ovale, şi 14 lei la ţigaretele cu muştuc”, a spus director combinat de tutun, Chişinău, Ion Voluţă.

Producătorii autohtoni de ţigarete spun că, din cauza majorării accizelor, în acest an vor fi nevoiţi să reducă substanţial volumul producerii.

„Orice fluctuaţie pe piaţă are urmările sale. Şi vreau să vă zic că chiar se observă scăderea vânzărilor drastice. Doi lei la un pachet e destul de costisitor”, a spus director combinat de tutun, Chişinău, Ion Voluţă.

Evident, fumătorii sunt nemulţumiţi de scumpirea ţigărilor.

În acelaşi timp, comercianţii de la buticurile de tutungerie spun că majorarea preţurilor, deocamdată, nu a redus din volumul vânzărilor.

Proiectul privind majorarea preţurilor la ţigări a fost adoptat în lectură finală de către Parlament la începutul lunii noiembrie 2017. Fumatul în public este interzis în Moldova din vara anului 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *