Posesorii de mașini de lux vor achita impozit pentru automobil

Posesorii mașinilor de lux trebuie să pregătească buzunarele, pentru că din acest an vor achita impozit pentru automobil. Și asta pentru că impozitul, introdus pentru imobilele cu valoarea de 1,5 milioane de lei și mai mult, a fost extins și pentru automobile. Astfel, mașinile evaluate la 1,5 milioane de lei și mai mult vor fi taxate de către autorități. Prevederea este inclusă în politica bugetar-fiscală, în vigoare din data de 1 ianuarie.

În cazul în care automobilul, care va trebui impozitat, se află în proprietate comună în devălmășie, impozitul pe avere va fi achitat de către persoana care figurează în Registrul de stat al transporturilor. În același timp, în cazul bunurilor imobile a fost exclus criteriul de determinare a subiectului impozabil de 120 m2. Și asta pentru că accentul va fi pus pe valoarea bunului.

Dacă bunurile vor avea mai mulți proprietari, se propune ca averea să fie divizată pe fiecare coproprietar. În cazul aprecierii valorii bunului nu va fi luat în calcul creditul imobiliar.
Impozitul pe avere în privința bunurilor imobile a fost stabilit la 0,8 la sută din valoarea cadastală. În prezent, acesta se aplică averii contribuabilului sub formă de bunuri imobiliare cu destinaţie locativă şi căsuţe de vacanţă (cu excepţia terenurilor), în cazul în care acestea întrunesc condiţiile specificate. Mai exact, să aibă valoarea de 1,5 milioane de lei și suprafața de 120 de m2. În cazul în care una dintre condiții nu este întrunită, contribuabilul nu achită impozitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *