Bălți. Referendum pentru demiterea primarului Renato Usatîi

Consilierii municipali de la Bălți au votat astăzi pentru inițierea referendumului local pentru revocarea primarului Renato Usatîi, care se află în Federația Rusă și este în căutare internațională. Decizia a fost luată de 27 de consilieri municipali din Bălți.

Data referendumului urmează să fie stabilită de către CEC.

De notat că, la finele anului 2017, primarul Renato Usatîi a cerut într-un video live pe Facebook, Consiliului Municipal Bălți (CMB), unde „Partidul Nostru” deține majoritatea, să inițieze organizarea unui referendum local pentru demiterea sa din funcție.
Aceasta pentru a demonstra că are susținerea locuitorilor și a pune capăt speculațiilor care au drept scop denigrarea sa.

Pentru ca plebiscitul să fie validat e nevoie ca pentru revocarea lui Usatîi să voteze cel puțin tot atâția oameni câți l-au votat în funcție, plus un vot. Renato Usatîi a fost ales din primul tur de 72% din numărul participanților la alegeri.

Primarul de Bălți nu este în R.Moldova de mai bine de un an, iar ședințele cu funcționarii Primăriei sunt desfășurate prin Skype de la Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *